یکی ازرفتارهای من هنگام مطالعه  این بود که سعی می‌کردم برای بهتر فهمیدن بخش‌هایی از کتاب آن را با دقت زیاد، تمرکز و سرعت پایین مطالعه کنم  ومرتب برگشت به عقب هنگام مطالعه داشته باشم ویا کتاب غیر درسی را که میخواندم با اشتیاق

نمی خواندم ویا نصف کتاب ،آن را رها میکردم.

 در واقع در آموزش های تندخوانی متوجه شدم چقدر رفتارهای اشتباهی داشتم که باعث می‌شد ،با سرعت پایین مطالعه کنم و همین اشتباهات فراگیر بوده وتوسط بقیه تکرار می شود.

                      

  در این مقاله می خوانیم

 

  • تندخوانی چیست؟

تندخوانی به معنای سریع خواندن یا مطالعه در سرعت های بالاست،در واقع یک روش مطالعه است که با انجام تمرینها وبه کار بردن چندین ،تکنیک انجام می شود.

هدف از،تند خوانی افزایش سرعت مطالعه ودرک مطلب،افزایش تمرکزوقدرت حافظه ست.

که بعداز گذراندن یک دوره ی تندخوانی به وضوح می توان دید که سرعت مطاله نسبت به قبل تغییرچشمگیری کرده  وبه سرعت بهتری  همراه با درک در مطالعه می رسید.

 

 

  • تاریخچه تندخوانی چیست؟

در اواخر دهه 1950 یک محقق و معلم آمریکایی به نام (اوِلِن وود) (Evelyn Wood) به تحقیق و بررسی در رابطه با سرعت و درک مطلب افراد هنگام مطالعه پرداخت. خانم وود به دنبال این سؤال بود که چرا تعدادی از افراد بیشتر مطالعه می‌کنند و سرعت آن‌ها نسبت به دیگران بالاتر است. او همیشه تلاش می‌کرد و تمرین‌های زیادی انجام می‌داد تا بتواند سرعت مطالعه‌ی خود را افزایش دهد. در سال 1958 پس از تلاش‌های زیاد در این زمینه متوجه شد هنگامی‌که انگشت دست خود را زیر خطوط متن‌ها قرار می‌دهد چشم‌های او تمرکز و سرعت بیشتری بر روی خطوط هنگام مطالعه پیدا می‌کنند. امروزه به این روش

( خط بری)گفته می شود.که یکی از تکنیک های مهم در تند خوانی است.

                              

 

چه چیزی باعث میشود ما تند خوان تر شویم؟

یه سری تمرینات که در اینجا به  مهم ترین آنها اشاره میکنیم:

1-جلوگیری از سرگردانی چشم(این تمرین تقویت کننده ی عضلات چشم)

2-هماهنگی چشم وانگشت(تمرین خط بری)هرچه  هماهنگی چشم وراهنما(قلم) بالا باشد وسرعت این تمرین را بالا ببریم  چشم می تواند کلمات بیشتری بخواند وراهنما هم با سرعت بیشتری حرکت می کند.

 

3-کاهش وقفه ها(تند خوانی وتمرینات آن وقفه های خواندن را کم وکمتر می کند.)

4-افزایش حد اکثری تمرکز

  • با انجام فعالیت های تند خوانی ،مغز به طور فعال بروی متن تمرکز می کندواز حواس پرتی دوری می کند.

  • رفع افکار مزاحم

 

 

 

  •  سرعت مطالعه بعداز یادگیری تند خوانی چقدر تغییر میکند؟

 

سرعت مطالعه ی یک فرد عادی در حدود 200تا 400کلمه  است اما فرد بعد از یادگیری تندخوانی با انجام تمرینات  وتکنیک ها سرعت مطالعه خودش را می تواند به چیزی بین 800تا 1700هم برساند

                                                                         

 

                               

 

  • دلایل کند خوانی هنگام مطالعه 

 

دلایل کند خوانی باعث می شودسرعت ما کم شود.ما با رفع کردن ،عوامل کند خوانی وزنه های اضافی که در مطالعه به ما متصل است را جدا می کنیم.از دلایل کند خوانی می توان در اینجا، به چندتا از آنها اشاره کرد:

  • وسواس مطالعاتی

  • بلند خوانی

  • برگشت چشمی

  • کلمه خوانی

 

 چرا باید تند خوانی یادبگیریم؟

 

  • می توانیم بیشتر کتاب بخوانیم

وقتی مهارت تند خوانی داشته باشیم،یاد می گیریم، هر روز کتاب بخوانیم ودر طی یک سال کتاب های زیادی را میتوانیم بخوانیم.وهرچه بیشتر بخوانیم اگاه تر  می شویم وبر دانش ما افزوده میشود.

                                            

  • لذت مطالعه را چند برابر می شود

من به وضوح دیدم که بعداز مهارت تندخوانی

علاقه ی من به کتاب خواندن چندین برابر شد.

وما این را می دانیم که کتاب خواندن باعث رشد انسان میشود.وخیلی از انسان ها از کتاب خواندن لذت نمیبرند اما میتوانیم با تمرین های تند خوانی لذت مطالعه را چند برابر کنیم.

 

  • تقویت حافظه

مغز عضله ست  ومانند دیگر عضله ها نیاز به  پرورش دارد،واگر مغز تقویت شودعملکرد عالی از خود نشان می دهد.تند خوانی مغز را تقویت می کند وکارایی مغز را بالا میبرد. و وقتی مغز را به خواندن با سرعت بالا وادار می کنید،قسمت های مختلف فعالیتشان بیشتر می شود وحافظه یکی از این بخش هاست وهمین باعث تقویت حافظه می شود.

  • فعال سازی وبه کار گیری هردو نیمکره مغز

این باور که یکی از نیمکره ها در ما غالب تر است یا ما از درصد کمی از مغزمان استفاده میکنیم یک باور اشتباه است.ما در تمرین های تندخوانی یاد می گیریم چطور از نیمکره های مغزمان استفاده ی بیشتری کنیم وبهر مندی بیشتری از وجودمان داشته باشیم.

  • افزایش سرعت پردازش مغز

  • نحوه ی یادگیری تصویر سازی ذهنی                                       

  • جلوگیری از خستگی

  • وقتی به کندی مطالعه می کنیدوسرعت مطالعه ی ما پایین باشد،ممکن است دچار خستگی ذهنی وجسمی شوید.وهمچنین  عدم درک مطلب نیز باعث خستگی ذهنی فرد می شود.مهارت تند خوانی  ازاین خستگی،جلوگیری می کند.

 

  • اعتماد به نفس مان بیشتر می شود.

وقتی مهارت تندخوانی را یاد میگیریم میتوانیم.

کتا بهای بیشتری در حوزه ی کار ی خودمان ویا حتی کتاب های  دیگری در زمینه های مختلف بخوانیم و وقتی در هر زمینه ای آگاه تر باشیم وبر دانش ما افزوده شود  روی اعتماد بنفس ما  به عنوان یک انسان ارزشمند تاثیر بسزایی دارد.

                                          

  • بالا بردن انگیزه

مغز انسان وقتی یک کاری را به خوبی به پایان می رساند.تمایل بیشتری برای انجام آن کار پیدا می کند .پس وقتی چندین کتاب را بخوانید وبخوبی به پایان برسانید.انگیزه ی شما برای شروع کتاب های دیگر افزایش پیدا میکند.

                                         

در سخن آخر،تند خوانی مهارتی است که از طریق تمرین بدست می آید.

خواندن یک متن،یعنی درک متن آن.

در تمرینهای تندخوانی از راههای بسیاری به این موضوع اهمیت داده می شود.این کار از طریق ،پیش نگاه،نگاه کلی،خواندن،بازگویی،یادداشت برداری وخلاصه نویسی وداشتن نقشه ی ذهنی در این فرآیند،از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.

 ،برای یادگیری تندخوانی تهعد وزمان دو پایه ی اساسی است که وعمل به این دو رکن سرآغاز تحولات بزرگ خواهد بود .واگر مسیر عبصی این مهارت را در خود تقویت کنیم

می توانیم   سرعت مطالعه ی خود را تا،چندین برابر افزایش دهیم ،ومسیر عصبی، همیشه  با انجام تمرینات مربوط به آن مهارت  وبصورت مرتب ومستمر به نتجه ی دلخواه در آن مهارت دست خواهیم یافت.